top of page

ons. 19. okt.

|

Oslo

OSLO (8)

Oslo ligger strategisk til i reiseruten vår og et selvfølgelig stopp, spesielt siden Oslo var Europas miljøhovedstad i 2019 og er den hovedstaden i verden som har flest elbiler i forhold til antall innbyggere. Oslo er en elsket hovedstad, av alle! Både innbyggerne selv, men også turistene.

Registration is Closed
See other events
OSLO (8)
OSLO (8)

Tid og sted

19. okt. 2022, 19:00

Oslo, Oslo, Norway

Om arrangementet

HISTORIE

Oslo (mellom 1624 og 1925 – Christiania, fra 1877/1897 også skrevet Kristiania) er Norges hovedstad og største by. Fylket og bykommunen ligger i det sentrale østlandsområdet, innerst i Oslofjorden.

Oslo preges av nærhet til skog og mark og av et rikt plante- og dyreliv. Omkring 2⁄3 av kommunens areal utgjøres av skog, grøntområder og vann utenfor selve bybebyggelsen, noe som gir en befolkningstetthet på rundt 5000 innbyggere per km² i den bebygde delen av kommunen.

I 2017 ble Oslo kåret til Europas miljøhovedstad 2019 av Europakommisjonen som følger av kommunens ambisiøse klima- og miljøpolitikk. Oslo vant i konkurranse mot andre byer som Gent, Lahtis, Tallinn, og Lisboa.

Oslo blir også kalt Tigerstaden, hovedsakelig av folk utenbys fra. Utgangspunktet for tilnavnet er etter alt å dømme Bjørnstjerne Bjørnsons dikt «Siste sang» fra Digte og Sange (1870). I diktet brukes «tiger» symbolsk for et ubarmhjertig storbysamfunn (underforstått Christiania) som angriper en «landsens hest» (underforstått Bjørnson) under ovasjoner fra «folket»

Kaupstaden Oslo ble ifølge Snorres kongesaga grunnlagt rundt år 1048 av kong Harald Hardråde. 

Da Norge ble skilt fra Danmark i 1814, ble Christiania hovedstad i den selvstendige staten Norge

Oslo er en grønn by. Byens lave tetthet er utnyttet til treplanting i gatene, forhager, og små grøntanlegg der anledningen byr seg. Et nett av turveier binder parkene sammen og knytter byen til marka.

POP-UP OSLO

Info TBA

Her vil du se utstillerne:

...

lokale bilforretninger

Dele dette arrangementet

bottom of page