top of page

ons. 19. okt.

|

Halden

HALDEN (7)

Halden ligger nær svenskegrensen og har en fantastisk festning, Fredriksten. Ikke langt unna ligger Rudskogen, som er Norges hovedbane for motorsport. Halden kommune har satt seg som mål å være Norges mest innovative kommune, og har startet programmet Smart City Halden for å bidra til dette.

Registration is Closed
See other events
HALDEN (7)
HALDEN (7)

Tid og sted

19. okt. 2022, 14:00

Halden, Halden, Norway

Om arrangementet

HISTORIE

Halden er Norges eldste industriby.  Navnet Halden kommer fra det norrøne hallr som betyr bakke eller skråning. Byen er omgitt av et landskap som heller innover mot sentrum. D-en har kommet til fra dansk påvirkning.

Fra 1665 til 1928 het byen offisielt Frederikshald eller Fredrikshald. Den er kjent som festningsby med Fredriksten festning hvor den svenske kongen Karl XII falt i 1718. Halden er den eneste norske byen som er nevnt i den norske nasjonalsangen.

Fredrikshald var en egen valgkrets til Eidsvollsforsamlingen og til stortingsvalgene 1814-1918.

Smart City Halden 

Programmet til Smart City Halden skal legge til rette for forskning, utvikling og innovasjon for en bærekraftig samfunnsutvikling. Programmet skal stimulere til eksperimentering, testing og demonstrering av ny teknologi, nye tjenester til innbyggerne og nye typer forretningsmodeller som skaper verdi for et fremtidsrettet samfunn.  

Et Smart City Halden har tre drivere og prosjektene utpeker seg ved at:

1: prosjektet er bærekraftig på både kort og lang sikt, 

2: det utføres i samarbeid med flere ulike samfunnsaktører og 

3: det tar i bruk teknologi på en innovativ måte

POP-UP HALDEN 

Mer info TBA

Her vil du finne utstillere som:

TBA

...

Dele dette arrangementet

bottom of page