top of page

tir. 18. okt.

|

Gothenburg

GØTEBORG (4)

Gøteborg er en av de herligste, og den nest største, byen i Sverige. Beliggende på vestkysten ved munningen av Göta älv. Fikk bystatus i 1621. Ligger strategisk til for bilturer mellom Norge og Danmark, om man ikke blir bergtatt av området som har en vidunderlig kystlinje med holmer og skjær.

Registration is Closed
See other events
GØTEBORG (4)
GØTEBORG (4)

Tid og sted

18. okt. 2022, 19:00

Gothenburg, Gothenburg, Sweden

Om arrangementet

HISTORIE

Gøteborg er Sveriges nest største by, beliggende i Västra Götalands län. Grunnlagt i 1621.

Volvo har hovedkontor i Gøteborg.

Du finner flere kjente turistattraksjoner sentralt i Gøteborg. Ullevi fotballarena, Scandinavium hockeyhall, Gothia Towers skyskrapere, Universum vitenskapsmuseum og Liseberg fornøyelsespark.

Utenfor Gøteborg i Kattegat ligger skjærgården med mange småøyer som også består av tolv naturreservat i Gøteborgregionen.

Byen kalles "Lilla London" og "Sveriges framside". Den ble industrialisert av skotter og engelskmenn på 1800-tallet og hadde denrav stor handel med Storbritannia. Dette satte stor preg på byen.

MOBILITET

Smart City i 2016. 

Europas mest spennende satsing på mobilitet, AI og autonome kjøretøy.

Fikk første selvkjørende buss i 2016. Bussprosjektet er en del av den svenske regjeringens innovasjonsprogram og er delvis finansiert av Vinnova gjennom Drive Sweden.

LIMA - smart mobilitet på Lindholmen Science Park, et gammelt verftsområde i Gøteborg, har blitt en av byens største arbeidsplasser der 25.000 ansatte og studenter reiser til og fra hver dag mellom en rekke mobilitetspunkter. Move About står for bildeling.

Fra og med desember 2020 vil 157 nye elbusser vra Volvo være i drift i Gøteborg og omegn, drevet av ABB-ladeinfrastruktur løsninger. Det blir tilsammen 220 elbusser i drift som skal frakte Gæteborgs innbyggere og besøkende utslippsfritt på slutten av året.

Det blir satt opp 19 nye ladestasjoner i andre halvdel 2020, før bussene settes i rute. Elbussene vil bli hurtigladet med pantografer på 450 kW, en modulær løsning for høyeffektsladin av tunge kjøretøy fra ABB.

Etter Gøteborg, vil vi kjøre rally-etapper i områder rundt SMØGEN og FJÄLLBACKA.

Mer info om dette TBA.

POP-UP GØTEBORG

Info TBA

Eksempel:

Her vil du finne utstillere som:

...

Dele dette arrangementet

bottom of page